Avionul vs. Eclipsa


Un fotograf roman a primit premiul pentru cea mai reusita fotografie cu ocazia eclipsei de Soare. Premiul a fost acordat de catre revista de astronomie Sky&Telescope.

Catalin Paduraru a surprins un avion ce trecea exact prin dreptul Soarelui in momentul in care acesta era acoperit partial de Luna. A fost noroc. E aproape imposibil de planuit. Poate daca te duci langa un aeroport atunci cand e o eclipsa si astepti un moment bun a declarat acesta. Chiar noroc chior. A observat avionul si in interviu el zice ca fotografia a fost obtinuta in urma unor reglaje ale aparatului foto si telescopului folosit. Cu toate ca era ceata, si nu instalese filtrul special, fotografia a iesit bine. Se declara amator insa are multe fotografii exceptionale publicate la reviste si site-uri pentru astronomie.

Interviul intreg il gasiti pe site-ul evz.ro. Desigur romanii nu tin cu romani. Cand apare unu mai rasarit peste hotare se gasesc destui critici. La asta suntem specialisti. Sa criticam. Comentarii de genul “fotografia e trucata”, “e photoshop” etc nu-si au rostul. Altele de genu “i-a pacalit pe aia de la revista” te fac sa mori de ras. Romani de genu asta nu sunt chiar multi dar sunt in crestere. Atentie! 🙂

Advertisements

Posted on 06/01/2011, in evenimente, internet and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: