O tara a decis sa blocheze Facebook


Hai sa va vad acum! Ce v-ati face fara Facebook? Daca s-ar interzice accesul pe cea mai de succes retea de socializare cum ar fi influentata viata voastra? 😀 No like, no share, no shit?!

Fosta republică sovietică Tadjikistan a blocat accesul local la Facebook şi la două site-uri ruseşti care au publicat un articol critic despre presedintele Imomali Rahmon, care conduce Tadjikistanul de 20 de ani, relatează Reuters.

Tovarasul a comandat de serviciului de comunicatii al statului ca utilizatorii care incearca sa acceseze siteurile sunt redirectionati pe pagina furnizorilor de internet.In ultima perioada, tarile ex-sovietice din Asia Centrala au luat masuri restrictive fata de comunicatiile pe internet de frica retelelor sociale si a rolului pe care acestea l-au jucat in revolutiile si razboaiele civile arabe.

“În această dimineaţă, am executat cererea serviciului de comunicaţii şi am blocat siteurile facebook.com, tjknews.com şi zvezda.ru. Nu am putut refuza”, a declarat sâmbătă unul dintre furnizorii de internet din Tadjikistan.

De asemenea, mai mulţi jurnalisti au fost arestati in ultimele luni, iar grupurile religioase sunt supuse la interventii dure din partea autoritatilor. Comunism clasic. Dintr-o populatie de aproximativ 7,5 milioane de oameni, doar 26.000 foloseau Facebook, insa anul trecut utilizatorii s-a dublat fata de anul precedent. Oamenii au creat grupuri in care dezbateau politica si criticau autoritatile.

Doua siteuri rusesti au publicat vineri un articol intitulat “Tadjikistan in pragul unei revolutii”. Se pare ca Twitter functioneaza INCA normal în tara respectiva.:D Bucurati-va de Facebook, altii nu au. Si cine stie ce ne rezerva viitorul! 😉

Advertisements

Posted on 04/03/2012, in internet, social and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: