Aspirina care combate cancerul


Stiati ca aspirina este un medicament care previne foarte multe afectiuni? Chiar este recomandat ca persoanele ajunse la varsta a treia sa ia medicamentul zilnic, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Minusurile sunt insa efectele secundare. Recent s-au facut noi cercetari care au avut rezultate extraordinare. Americanii se lauda ca ar fi elaborat un nou tip de aspirina care sa lupte impotriva tumorilor canceroase. O astfel de descoperire ar fi enorma intreaga omenire.

“Super-aspirina” are capacitatea de a face ca 11 tipuri de tumori canceroase sa se micsoreze, noteaza Daily Mail. Pentru ca actiunea ei este mai puternica, se recomanda sa fie administrata in doze mai mici. Noul medicament nu are nici potentialele efectele secundare ale pastilei clasice, cum ar fi hemoragiile, ulcerul si problemele cauzate la nivelul rinichilor. Medicamentul obtinut de specialistii de la City College, din New York, actioneaza asupra a 11 tipuri de tumori canceroase, cum ar fi cele de colon, pancreas, prostata, san si in caz de leucemie, fara a face rau celulelor sanatoase,  mai scrie Daily Mail.

“Super-aspirina” a fost testata doar pe animale, deocamdata. Soarecilor bolnavi de cancer de colon li s-a administrat noul medicament, cunoscut ca aspirina NOSH, observandu-se ca tumoarea s-a micsorat cu 85%, autodistrugandu-se. Ea ar putea fi folosita in combinatie cu alte medicamente si la oameni, evitandu-se astfel chimioterapia.

 

 

Advertisements

Posted on 13/03/2012, in cercetare and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: