Un japonez a dat Google in judecata


Datorita optiunii de autocompletare a motorului de cautare, omul a considerat ca i s-au adus prejudicii morale si materiale grave. De asemenea el considera ca Google i-a lezat sansele de a-si gasi un job si a avea o cariera de succes. Poftim? Pai cum asa, va intrebati… Simplu, omul avea numele identic cu al unui “celebru” infractor. Cand se efectua o cautare cu acel nume… pac, 10.000 de rezultate cu ispravile omului. 😀

Potrivit PCMag, Curtea de Justiţie din Tokio a aprobat o petiţie a unui bărbat, care dorea ca Google să-şi oprească autocompletarea în ţara soarelui-răsare. Acest lucru nu i-a permis în trecut să-şi găsească un loc de muncă şi i-a lezat intimitatea. Din momentul când a fost dat afară, acum câţiva ani, acest stigmat l-a împiedicat să se mai angajeze.

Procesul a început în octombrie anul trecut, dar Google a refuzat iniţial să elimine cuvintele asociate cu numele bărbatului, deoarece acestea erau generate automat, în urma căutărilor făcute de către utilizatori. Astfel, ei au susţinut că procesul este unul mecanic, care nu lezează intimitatea cuiva, deoarece nu este vorba de informaţii despre o persoană, ci ştiri despre un infractor.

Advertisements

Posted on 26/03/2012, in internet and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: