Ciclismul revine


image

Dupa incheierea Turului Frantei am avut o saptamana de pauza in aceasta vara plina pentru iubitorii acestui sport. Putem spune si ca este vara britanicilor. Dupa ce echipa celor de la Sky a adunat o serie impresionanta de victorii pana acum, incununata cu ultima, castigarea Marii Bucle de catre Wiggins, ajutat de Froome, Cavendish et. co. Mai mult, a fost un succes istoric, fiind primul britanic care cucereste Franta… din punct de vedere sportiv. 🙂 Si in ce an pentru Marea Britanie cand se organizeaza Jocurile Olimpice.

Aseara a fost ceremonia de dwschidere iar startul a fost dat chiar de Wigg, tragand clopotul urias. Si azi incep competitiile, azi ciclismul propune proba masculina pe sosea. Acum a venit randul lui Wiggins sa munceasca pentru colegul sau Cav. Campionul mondial la sprint este marele favorit al zilei, iar Sky va face tot posibilul sa-l puna in avantaj pe ultimul kilometru. Vor mai fi acolo si Ian Stannard, Chris Froome, si David Millar. O medalie de aur ar completa un palmares de 36 de victorii de etapă în Marile Tururi, un titlu mondial şi un succes în Milano-San Remo.

Impedimente? O catarare, pe numele ei Box Hill, de 2,5 km si panta medie de 5% peste care se va trece de 9 ori si echipe precum Spania, Italia sau Belgia care ar putea incerca atacuri.

Atacanti? Luis Leon Sanchez, Simon Gerrans, Edvald Boasson Hagen, Philippe Gilbert sau chiar Fabian Cancellara pot emite pretentii la medalie.

Adversari la sprint? Vor fi cam aceiasi din Le Tour, Peter Sagan, André Greipel, Matthew Goss şi Tyler Farrar.

Cursa masculină pe şosea de la
Jocurile Olimpice va începe la ora 16:15 şi va putea fi urmărită la Eurosport, iar marti va fi contratimpul.

Advertisements

Posted on 28/07/2012, in ciclism and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: