Doar o secunda


Atat i-a lipsit ieri lui Alberto Contador sa preia tricoul de lider in Vuelta. Contratimpul individual a pus probleme liderului Purito Rodriguez. Era de asteptat. Ceea ce a surprins pe multi a fost prestatia slaba a lui Chris Froome. Liderul de la Sky a pierdut 22 de secunde fata de Contador si a picat pe 3 la general. Pe 4 ramane Valverde ca si-a consolidat pozitia.

Etapa de 40 km a fost castigata de Kessiakof de la Astana cu cel mai bun timp. Contador, Froome si Valverde pe 2, 3 si 4.

Azi avem o etapa cu numarul 12 foarte interesanta pentru favoriti. Sa-l vedem pe Purito la Mirador de Ezaro. Este mare favorit pe acest gen de etapa si poate sa-si consolideze din nou “zidul” pentru tricoul rosu.

Căţărarea de categoria a treia care îi va aştepta pe rutieri la finalul etapei de astăzi. Deşi scurtă, doar 1,9 kilometri aceasta are o pantă medie infernală, de 13%, ce aduce aminte de Flèche Wallonne clasică în care “Purito” a triumfat acum patru luni. Cu o “explozie” fantastică pe astfel de porţiuni,
Joaquim Rodriguez porneşte ca mare favorit la victorie, dar primul loc nu va fi singurul obiectiv al ibericului, care va încerca şi să încheie cu un avans cât mai mare în faţa adversarilor săi.

Cum va arata lupta in “careul de asi” vom vedea azi de la 17 live pe Eurosport! 🙂

Posted on 30/08/2012, in ciclism and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment