Incepe sezonul de ciclism


Sezonul 2013 de UCI World Tour va incepe in aceasta noapte in doua directii opuse ale lumii, Argentina si Australia.

In Argentina se va desfasura Turul San Luis in care avem trei ciclisti de top, Contador, Nibali si “Purito” Rodriguez. Trei etape vor avea final la altitudine. Intre acestia s-a putea intercala si Vanden Broeck sau van Garderen ca favoriti la castigarea cursei. De asemenea va participa si Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step), aflat la prima sa competitie oficiala pentru noua echipa si este gata sa inceapa sezonul cu dreptul. Va avea ocazia in primele doua etape. Restul de patru includ catarari si un contratimp. Va si si ultima ocazie pentru Purito sa imbra tricoul echipei Katiuşa pentru ca aceasta a fost retrogradata de UCI in divizia Pro Continentala.

Turul San Luis a fost câştigat in 2012 de americanul Levi Leipheimer, care nu are echipă în acest moment, fiind concediat de Omega Pharma-Quick Step după ce a recunoscut că s-a dopat în trecut, pe când evolua la US Postal, Rabobank şi Gerolsteiner.

In Australia are loc Turul Down Under, care are o traditie pentru sprinteri, dar de aceasta data au fost introduse si cateva etape valurite si rutieri precum Andre Greipel (Lotto-Bellisol), Tyler Farrar (Garmin-Sharp), Mark Renshaw (Blanco) sau Marcel Kittel (Argos-Shimano) vor avea sanse mai putine de victorie. Doar etapele 4 si 6 sunt pe placul lor. In rest, sansele foarte mari sunt de partea puncheurilor sau evadatilor. Favoritii la castigarea trofeului sunt: Simon Gerrans (Orica-GreenEdge), castigatorul de anul trecut, Philippe Gilbert (BMC) care va veni in tricoul de campion mondial si Edvald Boasson Hagen (Sky), norvegianul bun atat la sprint, cat si in etapele valurite.

Advertisements

Posted on 21/01/2013, in ciclism and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: