Cancellara, regele primaverii(Galerie foto)


Elvetianul Fabian Cnacellara a confirmat forma excelenta si statutul de mare favorit al clasicelor in aceasta primavara, castigand duminica si Paris -Roubaix, legendara cursa pe pavate. Este a treia victorie din aceasta primavara, dupa cele din E3 Prijs Vlaanderen si Turul Flandrei.

Fara adversarul sau principal, Tom Boonen, accidentat inca din Flandra, Cancellara parea sa castige lejer cursa din Franta, insa nu a fost asa. Experienta l-a ajuta sa se impuna dramatic la sprint pe velodromul din Roubaix. Asta dupa ce venea dupa doua cazaturi recente in Scheldeprijs si la recunoasterea traseului in Paris – Roubaix.

Ajunsă la a 111-a ediţie, Paris-Roubaix este cea mai grea clasică, cu numai puţin de 27 de secţiuni de piatră cubică, dintre care 3 au primit cinci stele ce semnifică gradul ridicat de dificultate: traşeul Arenberg, Mons-en-Pevele şi Carrefour de l’Arbre.

Evadatii nu au avut prea multe sanse fiind tinuti sub control de echipa lui Cancellara, Radio-Shack, pe sectoarele de pavate s-a facut selectia si treptat au fost prinsi. Alaturi de elvetian au ramas doar Vanmarcke, Stybar si Vandenbergh. Ultimii doi au avut probleme, nu datorita pietrei cubice, ci spectatorilor de pe margine. S-au agatat, dezechilibrat si nu au mai putut reveni!

Pana la final a fost o cursa in doi fara alte atacuri intre Cancellara si Stybar. Pe velodrom, Cancellar a adoptat o tactica specifica “terenului de joc” stand la cutie si castigand sprintul. Este al treilea succes in Paris-Roubaix din cariera sa.

Advertisements

Posted on 11/04/2013, in ciclism and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: