Gratarul poate fi cancerigen


gratar carbuni

Inca o stire in atentia romanilor acum ca se apropie 1 mai si vor sfarai foarte multe gratare. Bine ca avem acum si specialisti in gratare care sa ne invete cum sa le pregatim corect si sanatos! 😀

O nou cercetare revelă faptul că modul în care pregătim cărbunii în grătar poate duce la contaminarea cărnii cu substanţe chimice periculoase care duc la apariţia cancerului. „În timp ce gătim mâncarea, grăsimea se topeşte, ajunge pe cărbuni şi produce fum. Acest fum contaminează carnea cu nitrosamine, substanţe chimice cancerigene. Dacă aveţi de gând să faceţi grătar atunci asiguraţi-vă că aveţi cărbunii pregătiţi şi că aceştia nu mai scot fum, alegeţi carne cu puţine grăsimi pe care să o gătiţi bine, dar să nu o lăsaţi prea mult pe grătar”, a explicat dr. Mustafa Ozel de la University of York.

Advertisements

Posted on 26/04/2013, in diverse and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. incaunipocrit

    Reblogged this on Playground.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: