Dispozitive controlate cu mintea


Tehnologia din prezent aproape ca tine pasul cu filmele SF. In urma cu cativa ani controlarea obiectelor  cu “puterea mintii” parea imposibila. Acum a devenit realitate. Specialistii in gadgeturi au creat dispozitive care vor face ca tehnologia wireless sa fie istorie. Acestea, sub forma unor casti simple puse pe cap sunt capabile sa ne transforme gandurile in miscare.

muse

Muse te poate ajuta sa-ti controlezi iPhone-ul de la distanta. Poti scrie mesaje, apela un prieten, poti naviga pe internet sau te poti juca jocul preferat.

neurosky-mindwave

NeroSky MindWave este o casca special creata pentru a ajuta la dezvoltarea mintilot copiilor. Are posibilitatea de a folosi zeci de aplicatii educationale.

epocEPOC este o casca cu ajutorul careia poti controla calculator, inlocuid astfel tastatura si mouse-ul. De asemenea are aplicatie si in gaming. Poate fi de un real folos persoanelor cu dizabilitati care poti actiona comenzi catre scaunul cu rotile.

Brain Driver este un proiect asemanator celor de la Google. Acesta presupune conducerea autovehiculelor cu ajutorul unei casti speciale.

Proteza pentru mana DARPA, este defapt o mana robotica pentru persoanele cu membre amputate. Desigur, este controlata cu mintea.

Necomimi si Shippo, niste… fetisuri ale japonezilor :)). Este vorba de o pereche de urechi de animalut si o codita… tot de animalut. In functie de starea emotionala a individului, da din codita, ciuleste urechile etc. 😀

neuro-turntable-mobileNeuro Turntable Mobile este un dispozitiv pentru iPhone special crea pentru muzica. Vrei sa asculti o melodie, te gandesti la ea si telefonul tau va da singur play! 🙂

Si daca stam sa ne gandim… aceasta tehnologie ne va oferi un numar infinit de utilizari pentru viitor!

 

Advertisements

Posted on 22/10/2013, in IT, telefoane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: