Incepe declinul pentru Facebook?


facebook

Este cea mai importanta retea de socializare, are 1,1 miliarde de utilizatori si va aniversa luna viitoare 10 ani de existenta. Actiunile sale atinst un nou nivel record la Bursa. Totusi, doi doctoranzi de la Universitatea Princeton (SUA), John Cannarella si Joshua Spechlere ii prevestesc declinul. Au ajuns la ceasta concluzie pe baza studiilor efectuate pe mai vechea retea de socializare MySpace care la fel a decazut. De altfel, s-a demonstrat ca in 2012 Facebook a atins varful cifrelor.

“S-a demonstrat că ideile, la fel ca maladiile, se propagă într-o manieră infecţioasă între oameni, înainte de a muri, şi acest lucru a fost descris cu succes de modelele epidemiologice”, au scris cercetătorii. Aceştia au aplicat un model epidemiologic modificat pentru a descrie dinamica utilizatorilor reţelelor sociale, folosind datele Google, care sunt de domeniu public.

Din 2013 pana in prezent lucrurile au stagnat oarecum, iar din studiile efectuate de cei doi arata ca tinerii incep sa renunte la reteaua sociala, ceea ce ar urma sa declanseze un declin abrupt. Astfel, previziunile sunt ca pana in decembrie 20014 Facebook va pierde pana la 20% din capacitatea sa maxima. De asemenea, se arata in studiu, pana in 2017 Facebook va pierde pana la 80% din numarul utilizatorilor.

Advertisements

Posted on 30/01/2014, in cercetare, internet and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: