Tepstra a castigat in “infern”


tepstra

Rutierul echipei Omega Pharma-Quick Step a devenit al şaselea olandez din istorie triumfător în “Infernul Nordului”

Ajutat de o echipă foarte solidă, care a făcut legea în cursa din Franţa, Niki Terpstra a terminat pe primul loc Paris-Roubaix, după un atac dat la intrarea în ultimii şase kilometri. Odată plecat din grupul favoriţilor, ciclistul în vârstă de 29 de ani a profitat de faptul că adversarii săi s-au supravegheat, a dezvoltat un avans de 20 de secunde şi a avut timp suficient la final să celebreze cel mai mare succes al carierei. A fost a patra victorie a sezonului pentru Terpstra, după etapa întâi şi clasamentul general din Turul Qatarului şi Dwars door Vlaanderen.

Pe locul al doilea a sosit John Degenkolb, primul german din ultimii 12 ani care a terminat pe podium Paris-Roubaix, poziţia a treia revenindu-i lui Fabian Cancellara, elveţianul aflat la al 12-lea podium consecutiv într-un Monument. Impresionant a fost şi rezultatul lui Bradley Wiggins, câştigătorul Turului Franţei din 2012, clasat pe nouă, înaintea lui Tom Boonen. La capitolul dezamăgiri, pot fi trecuţi Greg Van Avermaet şi Edvald Boasson Hagen, care nu au încheiat nici măcar între primii zece.

Cursele de ciclism continuă săptămâna aceasta, la Eurosport 2 şi Eurosport HD, care vor transmite Grand Prix de Denain, respectiv Amstel Gold Race, prima clasică din Ardeni.

Sursa: Eurosport

Advertisements

Posted on 14/04/2014, in ciclism and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: