Problema diasporei


vot diaspora

Este o problema de integere, legile nu se schimba asa de repede si de des precum statusurile pe retelele de socializare. Astfel scriu cateva randuri ca sa inteleaga toti tembelii democrati inflacarati, imigranti patrioti si plecati din tara cu ganduri de genul “sa nu mai aud de Romanica, dar vreau sa-mi exprim votul pentru viiorul ei”, adica sa ne decida noua celor de aici soarta.

Legislativul pentru organizarea alegerilor nu se schimba peste noapte, intr-un sistem normal. Poate doar in cel portocaliu. Se schimba cu cateva luni inainte. Si daca, sa zicem schimba intr-un timp mult mai scurt, se decide pentru toti. Nu cum am auzit azi pe la televiziuni propagandiste, totate, sunt, nu vad niciuna impartiala, ca sa se prelungesca programul sectiilor de votare din diaspora. Asta dupa ce in unele tari deja se inchisesera sectiile. Sectii din partea estica a lumii, Noua Zeelanda, Australia, Singapore, etc. Pai ori se prelungeste pentru toate ori pentru niciuna. Ori unii au ramas cu obiceiul din 2009 cand s-a prelungit programul, cand s-a votat odata la 16 secunde.

In al doilea rand, era de asteptat sa fie cozi la sectiile de votare din diaspora, sunt putine, nu sunt la fiecare colt de strada ca in tara. Totusi s-a suplimentat s-a triplat numarul lor, in unele mari orase europene, fata de 2009. De asemenea prezenta la vot a depasit cu mult numarul de acum 5 ani. Dar atunci nu s-a facut atat tam-tam.

Advertisements

Posted on 16/11/2014, in evenimente, social and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: