Un asteroid va trece foarte aproape de Terra


asteroidtul_da14_54855300

Ca sa mentinem tema zilei dupa evenimentele din Rusia, va mai sochez cu inca o stire. In aceasta seara, la 21:24 ora Romaniei, un asteroid cu diametru de 45 de metri va trece foarte aproape de planeta noastra, la aproximativ 27.600 de kilometri – o zecime din distanta dintre Terra si Luna. Este monitorizat de NASA de mult timp si cercetatorii ne-au dat asigurari ca nu exista riscul unei coliziuni.

Asteroidul, care are o masă de 135.000 de tone, denumit 2012 DA 14, ar putea distruge, în caz de impact, un oraş mare. Este cel mai mare asteroid detectat vreodată de oamenii de ştiinţă care trece atât de aproape de Terra, a precizat agenţia spaţială americană.

Va trece deasupra zonei de est a Oceanului Indian, de lângă insula indoneziană Sumatra, cu o viteză de 7,8 kilometri pe secundă. El va trece atât de aproape de Terra, încât se va afla la o distanţă mai mică decât altitudinea la care se află anumiţi sateliţi. El va fi vizibil cu un telescop amator sau binoclu în Europa de Est, Australia şi în Asia, unde va fi noapte. Asteroidul va apărea ca un punct strălucitor care se deplasează pe cer.

Trebuie doar sa va uitati spre pe cer spre est si sigur il veti zari ca pe o stea cazatoare. Din pacate este posibil ca norii sa ne puna probleme…

Advertisements

Posted on 15/02/2013, in astronomie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: