Isteria Huidu


Doua zile non-stop aceeasi discutie la tv, in special cele de stiri. Parca venise al treilea razboi mondial. Ceea ce a fost si este un eveniment nefericit si o drama a familiilor celor implicati in accident s-a transformat intr-un eveniment monden, un can-can ordinar. In goana dupa audienta, Antena 3 si Realitatea se copiau reciproc si doar o virgula sau o litera mai facea diferenta intre titlurile de “breaking news”. Un accident similar multor altor accidente, din pacate, pe drumurile patriei. Insa asemenea mediatizare nu am mai vazut, cred, de la 9/11 incoace. Oare nu va influenta desfasurarea anchetei? Dar depinde in ce sens.

In stilul “tatelor” din vatra satului, “specialistii” astia in stiri, cum se lauda ei, au dezbatut tot felul de motive puerile, putine de altfel, dar repetate de zeci de ori. Cum poti sa fi atat de incuiat la minte sa deduci ca daca Huidu a suferit un traumatism la cap si a fost supus unui tratament neurologic inseamna ca are probleme la “mansarda”?! Toti priceputii lu’ peste veneau in fiecare ora la tv sa-si dea cu parerea. Mesajele si comentariile de ordinul miilor apareau pe internet. Toti o ardeau acum moralisti si deontologi. Nu poti sa fii decat cretin sa sa-ti dai cu parerea despre ceva ce nu ai vazut, nu stii efectiv ce s-a intamplat. Mai ales ca ipotezele se schimbau des. Dar nu dom’le, bine ca a patit-o la schi, de ce n-a crapat, ce tot facea baza de toti. Deh, a ras de toate “valorile” Romaniei, gen Becali, Zavoranu, Diaconescu, Vadim etc. Nu pamflet, nu, nu, nu!

E clar ca cea mai mare parte din vina o are Huidu pentru decesul celor 3 persoane din Logan, dar mai intai trebuie sa asteptam vedictul persoanelor specializate care se ocupa de acest caz. Au mai fost cazuri similare si chiar daca este o persoana publica trebuie tratat ca orice alt eveniment de acest gen. Repede, punem eticheta de “bizon”, de criminal. Cu asta ne-am obisnuit. Nu trebuie sa ascultam declaratiile de la acces direct ale unui martor care zicea ca a vazut el din curtea lui ca avea Mercedesul peste 100 km/h. In aceste conditii, la un impact frontal, mai supravietuia cineva? Foarte putin probabil. Sa speram ca justitia va scoate la lumina adevarul. Justitia… in Romania.

 

Posted on 18/10/2011, in auto, evenimente and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Nu am nevoie sa astept decizia justitiei, pentru ca la noi in tara nu exista justitie pentru oamenii cu influenta. Asa ca singurul lucru care imi ramane de facut, ca simplu cetatean al acestei tari, atunci cand aud ca cineva a intrat pe contrasens si a omarat 3 oameni este fie sa il blamez, fie sa il compatimesc (ceea ce la mine nu e cazul, pentru ca il consider din start vinovat, fara sa astept confirmarea “autoritatilor competente”). Avea viteza, altfel Loganul nu ar fi ajuns in starea aia… Deci fie ca i-a derapat masina fie ca a intrat in depasire, el e vinovat. Daca i-a derapat inseamna ca e un tampit care nu a adaptat viteza la carosabilul umed. Daca a intrat in depasire, atunci e unu din multii “bizoni” din traficul nostru. Cert e ca, la final, indiferent de ce s-a intamplat, el va trebui sa triasca restul vietii lui cu moartea acelor oameni pe constiinta. Desi nu mi se pare suficient…

  2. Sa intre in depasire putin probabil, ar fi existat martori in trafic sa zica: Ba pe mine m-a depasit si a intrat in ala. Acel martor ar fi fost la locul accidentului sau chiar implicat. Daca aia se tamponeaza in fata ta ai sanse sa intri si tu in coliziune. Cel mai probabil a deparat in curba aia. Posibil sa fi avut si Loganul viteza. Dar mai mult de 70-80 nu prea aveau cum acolo.

Leave a comment